La neu agafa a la part alta però esquiva el centre de Mataró

Burriac amb el cim del turó nevat. Foto: Jordi Mir

Sis persones han dormit la nit de dimarts a dimecres a l’alberg del fred, habilitat a Can Soleret, refugiant-se així de les baixes temperatures que aquesta passada nit han tornat a baixar fins els zero graus. De tota manera i malgrat les inclemències meteorològiques altres persones no han volgut deixar les seves pertinences per passar la nit a cobert. A aquestes les han atès tant des de Policia Local com des de Creu Roja. Aquesta ha estat la segona nit que l’alberg ha obert les seves portes. Aquesta propera nit, tornarà a posar-se a disposició de les persones sense sostre, davant les baixes temperatures que encara s’esperen i la pluja que, segons les previsions meteorològiques, ha de continuar caient al llarg de la jornada.

Pel que fa al funcionament de la ciutat, la nevada no ha afectat a la mobilitat, doncs no s’han produït incidències, segons han informat des de l’Ajuntament de Mataró. Durant la nit i matinada la neu ha fet acte de presència a diferents punts de la capital del Maresme, tot i que han estat els barris alts de la ciutat i les urbanitzacions els més afectats. Així, zones com La Llàntia, Cirera (a l’alçada de l’Hospital) o Can Bruguera han quedat emblanquinades en les darreres hores. En previsió de les afectacions que la neu pogués produir, operaris de l’Ajuntament han repartit sal pels carrers per evitar l’aparició de gel.

En quant a les escoles de la ciutat, els centres funcionen amb normalitat, a diferència del que està passant a molts altres centres escolars de la comarca, on s’han suspès classes i transport escolar. Només el Meritxell ha suspès el transport escolar d’aquest matí, com ha confirmat el centre educatiu a Mataró Audiovisual, i estan pendents de l’evolució del temps per decidir què faran a la tarda.

La previsió del temps apunta a que la neu desapareixerà de les cotes baixes durant les properes hores. S’imposarà la pertorbació atlàntica, fent pujar les temperatures gràcies a l’aire una mica més càlid del sud.

Informa: C. Salad