La Muralla d'en Titus, protagonista de la 14ª edició dels Premis Puig i Cadafalch

Dos projectes han estat els guanyadors de la 14ª edició dels Premis Puig i Cadafalch de Mataró: per una banda “L’adarb de Migjorn”, dels arquitectes Jordi Peralta i Alexandre Quesada, i per l’altre “Obrint pas de Santa Anna a Can Xammar, dels arquitectes Xavier Pous, Marc Peralta, Marta Salomó i Gaspar Bosch. Una entrega de premis que va tenir lloc dissabte a la Casa Coll i Regàs. Un acte presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, i  Lluís-Xavier Comeron, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. A diferència d’altres edicions dels Premis Puig i Cadafalch, la regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, explica que enguany han volgut centrar el concurs en la recuperació d’espais de la ciutat, concretament de la Muralla d’en Titus.

A més del guardó, els guanyadors del concurs han rebut un premi en metàl·lic de 3.000 € finançats per l’Ajuntament de Mataró i una beca de formació de l’Escola Sert valorada en 2.000 €, finançada per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Durant l’acte també es va entregar el 2n Premi Puig i Cadafalch Maresme, que reconeix la tasca de restauració i recuperació de patrimoni arquitectònic. Un guardó que se’l va emportar la Biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt. A més, també es van lliurar els guardons de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme.

 

Informa: S.Ruiz, J.Masriera