La mostra de treballs de recerca "Eureka" arriba a la 10ª edició

Alumnes de 2n de batxillerat de diversos centres educatius van participar divendres passat en la 10a mostra de treballs Eureka que va tenir lloc a la Biblioteca Pompeu Fabra. Una activitat literària que promou tant l'elaboració com la difusió pública dels treballs de recerca en els camps de les humanitats i les ciències socials. 

Aquest any s'han presentat un total de 19 treballs vinculats amb diverses temàtiques com la música, sota el títol “Mètode de gralla”, o la literatura, amb un treball que reescriu el primer llibre de la saga de Harry Potter eliminant trets masculins i posant com a protagonista Hermione Granger. 
Joan Pedrola, Coordinador del Grup de Treball de la Mostra Eureka, explica que el treball de recerca permet ampliar molts coneixements, però la difusió n'és tant o més important. 

En aquest sentit, Eureka, juntament amb la Biblioteca Pompeu Fabra, habilita una exposició dels treballs els 15 dies anteriors a l’exposició, al vestíbul de la biblioteca. Dins la mostra de treballs també es dedica un espai per afavorir l'intercanvi d'experiències entre els alumnes. 

Durant aquests 10 anys els treballs de recerca s'han recollit al blog eureka.biada.org. Un web des d'on es poden consultar les memòries de tots aquests treballs des dels inicis de la mostra.

Informa: J.Peñaranda

Tags: