"La memòria històrica ha de servir per combatre els brots feixistes a Europa"

75 anys després de l'alliberament dels camps de concentració és bàsica la tasca de recordar i posar en valor la resistència i la tasca antifeixista. Així ho ha assegurat el sociòleg i membre de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, Domènec Martínez, en el marc de la conferència “Europa 75 anys després de l’alliberament dels camps. Fraternitat, internacionalisme i solidaritat”. Una xerrada, que ha tingut lloc aquest dimarts, en motiu de la commemoració Dia Memòria Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat, que se celebrava dilluns. Martínez ha volgut destacar la importància de l'antifeixisme en uns moments en els que assegura "apareixen brots de negacionisme i revisionisme, que cal combatre".

Com a solució, el sociòleg Domènec Martínez proposa una recuperació dels valors fundacionals de la Unió Europea. Una organització supraestatal que va nèixer per donar resposta a la confrontació entre països. Precisament, Martínez afirma que a dia d'avui caldria una sotragada per recuperar aquests principis. 

També en motiu Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat aquest dilluns s'ha celebrat una ofrena floral institucional al monument “Intolerància”, al passeig de Carles Padrós. Un acte que ha comoptat amb la música en directe de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). Tant l'ofrena com la conferència han estat organitzats conjuntament entre l'Ajuntament i el Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró.