La Matarona ja llueix a la Plaça de la Gran Bretanya

La Matarona ja està reubicada. Des d’aquest migdia, l’escultura de Jordi Cuyàs llueix a la Plaça de la Gran Bretanya, una de les rotondes des de les quals es pot accedir a l’Hospital de Mataró. Una estructura que durant nou anys, es va situar a la Plaça de França, a la sortida de Mataró Oest de l’autopista C-32. Però fa dos anys, l’Ajuntament va retirar l’escultura per les obres que es van haver de fer en els accessos a l’autopista. 

Abans d’ubicar-se a la Plaça de França, la Matarona es va poder veure a altres punts de Mataró, entre ells, la Plaça de l’Ajuntament. L’escultura va ser produïda pel Patronat Municipal de Cultura – el que seria ara la Direcció de Cultura - i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Cuyàs va crear La Matarona el 1986 amb el seu amic Jaume Simón, un dels membres del grup artístic CAPS. A. L’escultura, formada per 100 metres de tub quadrat d’alumini de 10 centímetres de secció i 41 angles de ferro de diferent obertura, va poder veure’s durant dos anys a 10 espais urbans de Catalunya i Europa abans d’instal•lar-se a Mataró el 1996.

Informa: M. Mir