La mascareta deixa de ser obligatòria en exteriors

S’haurà de continuar portant en espais interiors i en casos excepcionals a l’aire lliure com, per exemple, en esdeveniments multitudinaris a peu dret

Fotografia: tvmataró

48 dies més tard torna a caure l’obligatorietat de portar la mascareta en exteriors. Aquesta mesura, recuperada el passat 24 de desembre, ha quedat sense efecte a partir d’aquest dijous perquè segons detalla el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el passat 21 de gener es va assolir el pic de contagis de la sisena onada i a partir de llavors, s’ha detectat un descens ràpid de la incidència.

En el BOE però, queda especificat que l’ús de la mascareta no decau del tot. Es manté en espais tancats per a persones de més de 6 anys. També s’haurà de portar a l’aire lliure quan s’assisteixi a esdeveniments multitudinaris a peu dret o, en el cas d’estar asseguts, quan no es pugui mantenir la distància de metre i mig entre persones o grups convivents. En els transports públics continuarà sent obligatòria tant dins dels vehicles o combois com a les andanes i a les estacions. En el cas de les escoles, els alumnes no l’hauran de portar a l’hora del pati o en excursions però sí quan estiguin en aules o altres espais tancats.

Les úniques excepcions que es contemplen per no haver d’utilitzar la mascareta són aquelles persones que pateixen malalties o dificultats respiratòries, persones amb dependència o discapacitat que no puguin posar-se i treure la mascareta autònomament i els menors de 6 anys.