La marató de Donació de Sang vol arribar als 400 donants a Mataró

El Foment acull avui dimarts la dotzena edició de la marató de Donació de Sang que organitza cada any el Banc de Sang i Teixits. Des de les 10 del matí fins les 10 de la nit el Foment acull aquesta cita festiva que pretén assolir els 400 donants. En els darrers anys s’ha mantingut estable la mitjana de 300 donacions i la voluntat és superar aquesta xifra. Es tracta de l’última marató de donacions de l’any i és especialment important perquè durant les festes de Nadal baixa el ritme de donacions.

Cada any hi ha persones que s’acosten al Foment a fer les donacions però que per una raó o una altra no poden participar de la marató. Els requisits bàsic passen per pesar més de 50 quilos i tenir entre 18 i 70 anys. Fins l’any passat el límit eren 65 anys però aquest any s’ha ampliat aquesta franja d’edat i les persones que estiguin bé de salut fins a 70 anys també poden fer les seves donacions.

Enguany el lema és “La teva sang diu coses. Comparteix-la” que vol posar de relleu la informació que es pot saber d’una persona a partir del seu grup sanguini. La campanya estarà acompanyada de diverses activitats per a tots els públics, la participació de diferents col•lectius i entitats culturals de Mataró.

Informa: C.Sánchez