La màgia dels instruments de vidre al Teatre Monumental

La cita ha estat la cloenda de la Setmana del Vidre organitzada per l'Associació Vidre Bufat

Aquest dissabte al vespre s’ha donat per tancada la setmana del vidre a Mataró. Un conjunt d’activitats promogut per l’Associació Vidre Bufat i emmarcades en l’any internacional del vidre declarat per l’ONU. La cloenda s’ha fet al teatre Monumental amb un recital protagonitzat per instruments fets, precisament, amb aquest material. Castanyoles, copes, una flauta travessera i fins i tot una txalaparta, un instrument utilitzat a la música tradicional del País Basc, feta de vidre han participat en aquesta vetllada musical que ha volgut demostrar que amb vidre es pot fer de tot, fins i tot música.

Des del passat 18 de novembre l’Associació Vidre Bufat ha volgut sumar-se a la commemoració de l’any del vidre que l’ONU va aprovar l’any passat i que ha servit per subratllar la importància que aquest material ha tingut en camps tant diversos com el cultural, el científic i l’econòmic. Precisament a Mataró, el Forn del Vidre va ser durant dècades un motor econòmic de la ciutat on van treballar molts veïns i veïnes de la ciutat.

Cinema, una exposició, activitats familiars, conferències, han format aquest conjunt d’activitats que s’ha donat per tancat aquest dissabte. El proper cap de setmana encara es farà una activitat familiar que acabarà amb la decoració d’un fanalet de vidre amb motius nadalencs.