La lluita de l'AFIMAT per donar a conèixer una de les malalties més invisibles

Aquest dia 12 de maig s’ha celebrat el Dia Mundial de la Fibromialgia i la Fatiga Crònica. Unes malalties cada cop més esteses, de difícil diagnòstic i amb poc reconeixement social. Precisament a Mataró, AFIMAT, l'Associació d'afectats de fibromialgia i fatiga crònica treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades. L’entitat es mostra satisfeta de la Unitat especialitzada en fibromialgia i Fatiga crònica que funciona des de l’octubre de l’any passat a l’Hospital de Mataró. Una unitat que sobretot agilitza el tractament dels pacients, derivant-los als especialistes.

Des d’AFIMAT asseguren que s’ha millorat en la diagnosi de la Fibromialgia i la Fatiga Crònica però asseguren que s’ha de seguir treballant pel seu reconeixement i per donar a conèixer que són malalties altament invalidants. Un dels reptes d’AFIMAT és aconseguir que els metges de capçalera hi donin la importància que tenen.

AFIMAT Mataró és una entitat formada per més d’una 60ena d’integrants que treballa per ajudar als afectats de fibromiàlgia i fatiga crònica i als seus familiars. L’entitat es troba al carrer Sant Pelegrí.

 

Informa: C.Sánchez