La línia ferroviària Mataró – Barcelona celebra el seu 170è aniversari

Aquest proper 28 d'octubre se celebren 170 anys de la primera línia de ferrocarril de la península ibèrica que va connectar Mataró amb Barcelona. Una efemèride que permet recordar la que va ser una gran revolució per les comunicacions de l'època. Un moment en que les persones es desplaçaven com a màxim 30 quilòmetres d'on residien. En aquell moment el mataroní Miquel Biada va aconseguir unir aquestes dues ciutats amb un recorregut directe sense parades. 

Precisament, el TecnoCampus acull els propers 27 i 28 d’octubre la 14ena edició de la fira ferroviària Mataró Tren. Un esdeveniment que se celebra per commemorar aquest 170è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica. A banda, des del Cercle Històric Miquel Biada han organitzat una conferència sobre Barcelona i Mataró i la seva història amb eltren. Una cita que tindrà lloc divendres a Can Palauet a dos quarts de 8 del vespre. 

També s'ha previst una descoberta d'unes plaques commemoratives tant a Barcelona com a Mataró, que s’instal·laran a l'avinguda del Maresme, cantonada amb el carrer Sant Agustí.