La investigació eleva fins a 8 les víctimes del professor d’Arenys de Mar

Gerard F. ja acumula 4 denúncies per tocaments, intents per quedar fora del col·legi i demanar fotografies a les alumnes

Fotografia: tvmataró

Fins a 4 són les denúncies que s'haurien interposat en contra del professor, que respon a les inicials Gerard.F i que és mataroní, acomiadat del Col·legi La Presentació d'Arenys de Mar acusat presumptament d'assetjament, abús sexual i elaboració de pornografia infantil. Tot i que en un primer moment només va transcendir que el docent havia mantingut converses "pujades de to" i amb una actitud "massa propera i afectuosa" a través d'Instagram amb menors, ara han sortit a la llum altres motius que van empènyer les víctimes a denunciar. Segons ha pogut saber tvmataró, les menors afectades haurien patit tocaments, assetjament, intents d'establir trobades amb el docent i peticions perquè enviessin fotografies. Totes aquestes alumnes serien estudiants del centre educatiu maresmenc. Malgrat això, Mossos d'Esquadra parlaria de fins a 8 víctimes i no es descarta que puguin aparèixer noves denúncies o testimonis que puguin provar que delictes d'aquesta mena s'haguessin comès en altres indrets fora d'Arenys de Mar.

Per aquests suposats fets, el jutjat d'instrucció número 2 d'Arenys de Mar va demanar la presó provisional sense fiança per a Gerard.F. el passat 4 de març. Ara es troba al centre penitenciari de Brians 1.

 

Les primeres sospites de conductes inadequades al centre maresmenc daten del curs 2020-2021

El Col·legi de La Presentació d'Arenys de Mar ja havia cridat l'atenció a aquest docent en el curs 2020-2021. En aquell moment, altres alumnes també menors d'edat, s'havien queixat que el mateix professor es dirigia cap a elles de manera impròpia. Va ser llavors quan la direcció del centre va parlar amb Gerard F. perquè canviés la seva conducta. Des del centre confirmen que el seu comportament es va corregir. Per aquests fets d'ara fa dos cursos, la directora del col·legi consta com a investigada per encobriment. Els seus advocats afirmen que es defensarà que "l'escola sempre va actuar de bona fe" i que quan van emergir les noves queixes, al febrer d'aquest 2022, es va informar el Departament d'Educació. Si no van denunciar llavors, va ser perquè es desconeixien les identitats de les alumnes afectades.