La intensa calor marca la Desfilada del dia de Festa Major

Sota un sol de justícia i amb una calor sofocant. Així s’ha fet la tornada cap a l’Ajuntament un cop acabada la Missa de Les Santes. La Plaça de Santa Maria era plena de gom a gom a la 1h de la tarda quan les figures i les autoritats han retut homenatge a les relíquies de les patrones de la ciutat. La colla castellera dels Capgrossos ha aixecat un pilar en honor a Santa Juliana i Santa Semproniana, la Família Robafaves ha ballat per elles, com també ho ha fet l’Àliga. Tot plegat abans d’emprendre el camí de retorn cap a l’Ajuntament, on s’han fet les dormides de migdia. Un camí calorós en el que poc servien els vanos que portaven els regidors i la resta d’autoritats que intentàvem aconseguir una mica d’aire fresc movent-los. El carrer d’en Pujol, el de Les Santes, s’ha fet petit per acollir el nombrós públic que cada 27 de juliol passa per l’altar que es disposa al carrer per homenatjar-les. Un seguici que també ha fet el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que ha destacat que “cal preservar festes com la de Les Santes perquè són patrimoni i història de tots”.

Al seu costat l’alcalde, David Bote, ha destacat la intensa calor del migdia i que malgrat els graus del termòmetre, cap mataroní s’ha quedat a casa el dia de Festa Major. Bote ha tornat a reiterar la importància de celebrar una Festa Major per a tots els mataronins i mataronines.

A l’arribada a l’Ajuntament el president del Parlament ha signat al llibre d’honor de la ciutat i tots, regidors i convidats, han sortit al balcó de la casa gran on la majoria ha aguantat estoicament les envestides de les figures de foc, especialment de la Momerota que ha tornat a enlairar les guspires fins el balcó.

Informa: C. Salad / P. Andreu