La infermeria reivindica el valor de la seva feina

Coincidint amb el naixement de Florence Nightingale, pionera de la infermeria moderna, cada 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermera. Enguany, aquesta celebració ha coincidit amb les oposicions a l’Institut Català de la Salut, a les que s’han presentat més d’11.000 persones. Infermeres i infermers que, igual que la seva pionera, defensen la importància de les cures i aposten per seguir liderant la transformació d’aquesta pràctica. Un ofici que practiquen dins i fora dels equipaments sanitaris.

La infermeria va ser reconeguda com a titulació universitària l’any 1977, quan les primeres promocions van aconseguir ser Diplomades Universitàries. De fet, només fa 10 anys que s’ha aconseguit tenir l’accés al grau acadèmic i al doctorat i encara els falta avançar en moltes matèries, com arribar a ser més presents en les preses de decisions. El personal sanitari se sent poc valorat en aquest sentit, però recorden que, pel contrari, els ciutadans sí que pensen directament amb ells quan acudeixen als centres de salut.

El COIB, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, comptabilitza que a Catalunya hi ha més de 45 mil infermers i infermeres, sent així el col·lectiu professional més nombrós del sistema sanitari. 

L.Barroso / M.Gómez

Tags: