La infermeria reclama als governs que reconeguin la seva feina i el seu lideratge

El coronavirus ha convertit els professionals sanitaris en els herois d’una guerra que s’està lliurant als hospitals d’arreu del món. Però les infermeres i els infermers es senten infravalorats, perquè, més enllà d’aquesta situació excepcional causada per la pandèmia, consideren que treballen molt, cobren poc i que cap govern reconeix la seva tasca ni el seu lideratge.

Es calcula que el 2030 hi haurà un dèficit mundial de 9 milions de professionals de la infermeria. Per això, el sector veu imprescindible que les administracions es comprometin a impulsar la seva carrera i a comptar amb els seus experts a l’hora de prendre decisions en l’àmbit de la salut. Ho ha explicat Laura Curell, delegada al Maresme del Col.legi d'Infermeres i Infermers de Catalunya, en el programa 'El Mirador'.

Segons un estudi a nivell estatal del Consell General de la Infermeria, a l’abril, un 77,6% dels professionals del sector havia treballat tots els dies i el 82% havia canviat el seu lloc de treball poder donar suport en la lluita contra el coronavirus. Curell explica que, en aquest sentit, el sector ha sabut reconvertir-se, però això comporta un desgast físic i emocional del qual encara no s’ha pogut recuperar. D’aquí el temor generalitzat a un rebrot de la Covid-19. 

Curell ha fet aquestes declaracions aquest dimarts 12 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la Infermeria. Una data que enguany ha commemorat els dos segles del naixement de la infermeria moderna i que ha servit per reivindicar la millora general del sector i l’establiment d’una cobertura sanitària universal. 

Informa: B.Doñate