La incineradora de Mataró dona servei a una desena d’hospitals

El Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme segueix treballant a bon ritme aquestes setmanes. Amb la majoria de població confinada i els hospitals a ple rendiment, la feina del Consorci està sent alta. Tan és així que ara mateix estan rebent material d’una desena de centres hospitalaris. Són l'Hospital Clínic, la Vall d'Hebron, Hospital del Mar, Parc Taulí, Hospital de Granollers, Sant Celoni, Hospital de Figueres o Hospital d'Olot, juntament amb els de Mataró i Calella. Se li sumen, òbviament, els centres sanitaris i residències del Maresme i el Vallès. Carles Salesa, director del Consorci, ho ha explicat al Mirador d’aquesta casa.

Salesa també ha explicat que ha caigut el consum. Ara es centra principalment a les cases, enlloc dels comerços, i si bé es va mantenir els primers dies, ara ha caigut en un 18% respecte la mateixa setmana de març de l’any passat.

També ha apuntat a un canvi dels hàbits de consum d’aliments frescos. Aquests, que van destinats després als residus orgànics, han caigut en un 10% al Maresme. De la mateixa manera, han crescut els envasos, el vidre i els aliments processats, fet que demostra que les compres són ara menys diàries i més a mig termini.

Malgrat aquestes dades Salesa segueix animant a reciclar, especialment ara que, diu, hi ha més temps per poder-ho fer.