×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

La identificació d'animals de companyia costa 2 milions d'euros anuals

Un estudi mostra la despesa econòmica que suposa l'incompliment de la llei sobre la identificació d'animals de companyia a Catalunya i Espanya. Aquest estudi, realitzat per dos estudiants de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UPF, Sergi Campo i Dana Ferrer, demostra que si l'administració pública complís amb aquesta llei, s'estalviaria gairebé 2 milions d'euros anuals. 

La Societat Protectora d'Animals de Mataró juntament amb la Fundació Daina ha fet pública la investigació amb la qual ha col·laborat, per donar a conèixer els resultats i conscienciar tant a l'ens públic com als veterinaris a implantar el microxip identificatiu i complir la legislació. L'estudi s'ha fet sobre 7.775 animals (4.438 gossos i 3.337 gats). Tots ells trobats o recollits del carrer, s'ha comprovat que la gran problemàtica és la no identificació, ja que fa augmentar els dies d'estada a refugis i, per tant, els costos de manteniment per les protectores.

De fet, segons dades de l'estudi, des del 2017 ha caigut el nombre d'animals identificats, un 40,58% en el cas dels gossos, però la xifra és especialment preocupant amb els gats, que és d'un 98,11%. 

Informa: L.Fernández

Tags: