La Hackathon Covid-19 premia 7 projectes treballats “des de i per a la nova normalitat”

La Hackathon Covid-19 premia 7 projectes treballats “des de i per a la nova normalitat”

Set projectes, i no sis com estava previst en un primer moment, han estat els guardonats aquest migdia com a guanyadors de la ‘Hackathon Covid-19. La nova normalitat’ celebrada aquest cap de setmana passat. Una edició especial, organitzada per Martí Manent, Ricard Jornet i David Monreal i que ha volgut posar sobre la taula tots els projectes pensats “des de i per a la nova normalitat”, segons han anunciat ells mateixos, i que contribueixen així a “millorar la vida de les persones en aquest nou context”. És per això que durant tot el cap de setmana s’han treballat una cinquantena de projectes amb més de 80 mentors i experts col·laboradors. Una iniciativa que ha volgut posar en valor, ara més que mai, els projectes que neixen durant el confinament. 

El Premi Tecnocampus s’ha dividit i en primer lloc s’ha entregat al projecte ‘Contigo’, una aplicació que connecta gent altruista disposada a ajudar amb persones i associacions necessitades. El segon premi ha estat per ‘En Xarxa’, una solució al distanciament social a través d’una agenda de salut compartida. El Premi Barcelona Activa s’ha lliurat a ‘Wayteo’ que proposa a restaurants i bars oferir la seva carta i reserves de taules a través de codi QR per eliminar el contacte físic. El projecte ‘Cap estudiant sense internet’ s’ha emportat el Premi Mobile World Capital amb l’objectiu d’ajudar a l’accés a internet als que no en tenen. El Premi Consorci Sanitari del Maresme ha estat per ‘Galena Databook’ que planteja una base de dades de pacients que es pot compartir entre metges i hospitals. El Premi Eurecat s’ha concedit a ‘Hygidot’ que pretén gestionar la rebuda de mascaretes, guants sostenibles i reutilitzables i el Premi Seedrocket ha estat per ‘Everywhere gym’, que proposa convertir qualsevol espai urbà en un lloc per a l’entrenament físic. Encara que aquests siguin els projectes que s’han emportat premi, els organitzadors asseguren que tots els que han desenvolupat idees, ja són guanyadors. 

La Hackathon Covid-19 ha servit per fer sorgir idees que s’han convertit en dos dies en el que han anomenat Productes Mínims Viables (MVP) que han hagut de ser presentats a través de vídeos de tres minuts. Els premis atorgats no han estat econòmics, sinó que són programes d’acceleració com el del Mobile World Capital que ofereix 4 mesos d’acompanyament, donant suport en la conceptualització, posada al mercat i escalabilitat del projecte, entre d’altres, o el d’Eurecat, que posa a disposició dos mesos als guanyadors per treballar amb ells i validar tecnològicament el seu projecte. També el Tecnocampus, que ha ofert gratuïtament espais i descomptes a la seva incubadora. 

L’Alcalde de Mataró, David Bote, ha volgut fer presència en aquesta edició especial de la Hackathon Covid-19. Ho ha fet a través d’un vídeo que ha enviat als organitzadors i en el que ha remarcat que tot depèn de l’actitud i que precisament en aquesta Hackathon, s’ha demostrat la voluntat de fer comunitat en aquests moment complicat davant la crisi del coronavirus.

Informa: M. Gómez