La grip entra en fase epidèmica

Febre alta i sobtada, malestar general, mal de cap i tos seca. Aquests són els principals símptomes de la grip. A finals de 2017, aquesta infecció vírica va entrar en fase d’epidèmia i es preveu que a mitjans de gener arribi al pic més alt de contagis. Tot i això, el tipus de grip que hi ha enguany és la de tipus B, és a dir la grip comuna. Maria Rivodigo, infermera del CAP Gatassa, explica que no hi ha cap medicament que ens pugui receptar el metge que ens curi la grip. El que es pot fer, un cop ens hem contagiat, és alleujar els símptomes amb paracetamol, mantenint-nos hidratats, fer repòs i no sortir de casa.

Per intentar evitar col·lapses els serveis mèdics, Rivodigo recomana no anar al metge o a urgències als primers símptomes. Assegura que només al anar al centre mèdic en cas que la febre duri més de quatre o cinc dies o que el pacient pateixi malalties greus o cròniques. Una alternativa pot ser trucar al 061.

Rentar-se les mans sovint, posar-se mascareta per visitar persones amb grip i autoprotegir-se són alguns dels principals consells per intentar evitar contagiar-se.

 

Informa: S.Ruiz