La granja escola obrirà a Llinars del Vallès amb menys animals i més música

La granja escola que Casa Nostra vol obrir fora del Maresme s’ubicarà finalment a Llinars del Vallès, al Vallès Oriental, com va avançar Mataró Ràdio. L’escola se situarà a Can Lletres, un equipament municipal del nucli urbà, i farà especial èmfasi en l’aprenentatge a través de la música.  Casa Nostra obrirà aquest nova granja escola després que el juny passat l’Ajuntament l’obligués a tancar-la. El centre estava ubicat a Can Gual, una masia catalogada en el sector agrícola de les Cinc Sènies. I aquí està prohibit edificar i donar classes reglades. Per això, malgrat les protestes dels professors i dels pares d’alumnes, els promotors de la granja escola van haver de tancar-la. El consistori va obligar-los a cessar les classes, perquè no tenien la llicència municipal ni el permís de la Generalitat.

Ara Casa Nostra obrirà aquesta nova escola al centre de Llinars, amb menys animals que els que tenia a Mataró i amb un aprenentatge basat en la música. La responsable de l’escola, Maria Bellmunt, ha explicat com serà el nou centre.

Després del tancament de la granja escola de Mataró, Casa Nostra va decidir traslladar el seu projecte mataroní a un altre municipi. I després de negociar amb diversos ajuntaments propers del Maresme i del Vallès Oriental, a principis d’agost asseguraven que ja tenien un altre espai amb llicència municipal que podria absorbir la majoria dels alumnes que tenien a Mataró i ben comunicat. Tot i no dir-nos la ubicació concreta per precaució, des de Mataró Ràdio, vam avançar que se situaria al Vallès Oriental, que és on es troba Llinars.   

La directora ha lamentat que l’Ajuntament de Mataró no cedís finalment la llicència per mantenir la granja escola a la ciutat, però la seva idea és poder obrir-ne una altra algun dia.

El curs passat la granja escola de Casa Nostra a Mataró tenia uns  25 alumnes – la majoria d’infantil i Primària-, quatre professors tutors i quatre especialistes. Segons Bellmunt, una vintena d’alumnes i bona part de l’antic professorat de l’escola iniciaran les classes en aquest nou centre el 12 de setembre.