La gent torna al carrer a passejar i fer esport després de 49 dies

Primer dia de tornada al carrer per passejar i fer esport, des de l'inici de l'estat d'alarma. Des del passat 14 de març els adults només havien pogut sortir per accions imprescindibles, com anar a treballar, anar a comprar menjar o anar a la farmàcia, a partir d'avui però, ho poden fer per sortir a passejar i fer esport, respectant les franges horàries determinades pel govern espanyol. A Mataró les ganes de sortir s'han fet notar des de primera hora del matí amb imatges de zones com el passeig marítim, el nou Parc Central o la ronda Cervantes plenes de gent anant en bicicleta o corrents. De fet, a la ciutat, l'ajuntament decidia obrir l'accés al passeig marítim i als principals parcs de la ciutat, per facilitar totes aquestes activitats a la ciutadania, després de més d'un mes i mig tancats. Ho ha fet però, amb una sèrie de mesures, mantenint encara tancades les platges, les zones de joc infantils, els correcans, les pistes esportives o les màquines de salut. Tampoc es permet tocar el mobiliari urbà ni asseure's als bancs. Des de l'ajuntament es demana també que es compleixi amb el dictat pel govern i es respecti la distància social de 2 metres entre persones quan aquestes surtin al carrer. En aquest sentit, s'ha modificat l'accés al Passeig Marítim i aquells passos més estrets que no garanteixen poder seguir aquesta mesura només es poden fer servir en un sentit.

Amb els canvis iniciats avui ja és tota la ciutadania la que disposa d'una franja per poder sortir al carrer per motius d'esbarjo i oci. Diumenge passat van ser els més petits els que van iniciar aquesta apertura de l'estat d'alarma amb la possibilitat de sortir a passejar amb un adult entre les 9 del matí i les 9 del vespre. Ara amb la possibilitat que ho faci ja tota la ciutadania aquest horari s'ha escurçat i la jornada ha quedat distribuïda en 5 franges horàries. Aquestes queden de la següent manera: de 6 a 10 del matí per practicar esport, de 10 a 12 del migdia perquè surtin les persones majors de 70 anys i dependents, de 12 a 7 de la tarda, perquè surtin els menors de 14 anys, de 7 a 8 del vespre podrà tornar a sortir la gent gran, i finalment de 8 a 11 de la nit es torna a reservar una franja per la pràctica de l'esport.

Aquest canvis es troben inclosos dins el paquet de mesures per alleugerir el confinament, que va presentar de forma definitiva i concreta el govern espanyol, aquest passat divendres. Dilluns s'aplicaran noves mesures, les que corresponen a la fase 0 del pla de desconfinament previst pel govern. Entre aquestes s'hi troba la possibilitat que els comerços detallistes puguin tornar a oferir els seus serveis amb cita prèvia, o que els bars i restaurants puguin fer serveis per emportar.

Informa: A.Gual