La Generalitat revisarà quinzenalment la nova desescalada que comença dilluns

El Departament de Salut també està estudiant poder fer testos d’antígens a les farmàcies

La desescalada de restriccions d'aquesta segona onada de la Covid-19 es farà per trams que es revisaran cada 15 dies. L'alleujament de les mesures començarà dilluns vinent, dia en què es preveu que es reprenguin les activitats a l'aire lliure, com la reobertura de terrasses de bars i restaurants o de centres esportius que practiquin esports a l'exterior.

Segons ha avançat l'ACN, la primera fase del pla de desescalada que contempla el govern català aniria una mica més enllà i permetria la reobertura de bars i restaurants amb un aforament del 30% tant en exterior com en interior entre les cinc del matí i les sis de la tarda. Al món cultural i a les instal·lacions esportives a l'aire lliure l'aforament permès serà del 50%. En el cas de la cultura, a més es delimitarà un aforament màxim de 600 persones.

Els següents passos es faran de manera progressiva segons el que la Generalitat pacti amb les parts implicades i d'acord amb les dades epidemiològiques i assistencials. La situació epidemiològica, segons la consellera de Salut, Alba Vergès, està millorant arreu de Catalunya, però la situació als centres d'atenció primària i hospitals encara és delicada. És per això que demanava prudència quan comenci la desescalada.

La consellera de Salut va confirmar que el govern català està estudiant que es puguin fer testos d’antígens a les farmàcies. El subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya Jacaobo Mendioroz va explicar que s’està treballant un document marc que estableixi les condicions per realitzar aquests testos amb unes mesures de seguretat òptimes a les farmàcies. El protocol també haurà de definir qui i com podrà accedir a aquests testos, el cost que tindran i la gestió que es farà de la informació.

El Departament de Salut ha notificat aquest dimarts 2.051 nous contagis de Covid-19 a Catalunya. El risc de rebrot baixa fins als 405 punts i la velocitat de reproducció del virus (Rt) se situa en el 0,76. A hores d’ara hi ha 2.485 persones ingressades per Covid-19 a tota Catalunya, de les quals 596 es troben en unitats de cures intensives. Salut també ha notificat que en les darreres hores s’han produït 68 noves defuncions per Covid-19.

 

Informa: S.Ruiz