La Generalitat inicia la campanya de vacunació de la grip

Des del Departament de Salut expliquen que vacunar-se de la grip aquest any és més important que mai, perquè contagiar-se de la grip i la Covid-19 duplica el risc de mort

"La vacunació de la grip encara és més important amb la pandèmia de la Covid-19". Així ho assegurava la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la presentació de la campanya de vacunació de la grip d'aquest any. Des de Salut adverteixen que contagiar-se de la grip i de la Covid-19 duplica el risc de mortalitat. A més, el fet de vacunar-se de la grip també ajuda als professionals de la salut a destriar quina malaltia té el pacient. Per aquests motius, aquest any s'ha decidit ampliar el grup de persones a qui es recomana vacunar-se de la grip. Per exemple, s'ha baixat l'edat recomanada de vacunació dels 65 als 60 anys. De fet, un dels objectius d'aquest any del Departament de Salut és passar del 30% al 75% de vacunacions en persones de més de 60 anys. Dins del grup de risc, també s'ha inclòs a persones amb problemes cardiovasculars. També es recomana la vacunació en dones embarassades, persones amb immunosupressió i infants amb patologies prèvies i al personal sanitari i sociosanitària.

La pandèmia de la Covid-19 també ha fet alterar la campanya de vacunació de la grip d'aquest any. Una de les novetats és que s'han habilitat espais municipals per realitzar-hi la vacunació. Els centres sanitaris, com el CAP Maresme, també han readaptat els seus espais per aconseguir que el ritme de vacunació sigui el més fluid possible. La mascareta i la neteja de mans a l'entrada del centre també són condició indispensable.

La campanya de vacunació de la grip va començar el 15 d'octubre i estarà en marxa fins a finals d'any. Es recomana demanar hora per vacunar-se per tal d'evitar aglomeracions.

Informa: S.Ruiz / F.Valls