La Generalitat dona a conèixer el calendari laboral del 2021

Des de dimarts es coneixen els 12 festius que ha establert la Generalitat de Catalunya de cara a l’any 2021. A aquests cal afegir-los les dues festes locals que cada municipi pot distribuir com vulgui. 

D’entrada ja se sap que l’any vinent començarà amb un cap de setmana llarg perquè l’1 de gener és divendres. Ara bé, després del Dia de Reis, que cau en dimecres, no hi haurà cap festiu fins al 2 d’abril, que és Divendres Sant. Per tant, la Setmana Santa del 2021 quedarà entre el març i l’abril, una mica abans del que ha tocat aquest 2020. Això vol dir que el Dilluns de Pasqua va a parar al 5 d’abril i la Pasqua Granada se situa en el 24 de maig, un dia que és festiu en alguns municipis com Mataró. 

A partir d’aquí, hi ha festius que cauen en cap de setmana, com l’1 de maig o l’11 de setembre. Pel que fa als ponts, l’any vinent tan sols en portarà dos. Un per Sant Joan ja que se celebrarà en dijous i el 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya, que caurà en dimarts. En el calendari ja no trobem un altre cap de setmana llarg fins a Tots Sants. L’1 de novembre és dilluns, com també ho és el 6 de desembre, mentre que el dia 8, la Immaculada, cau en dimecres. 

A diferència d’aquest 2020, per Nadal cap dia festiu serà entre setmana. El 25 és dissabte i Sant Esteve diumenge. 

Informa: L.Cera / L.Sanmiquel