La Generalitat demana explicacions a Bote per l’actuació de la Policia Local

El Departament d’Interior també pregunta si s’han obert investigacions internes sobre la detenció, aquest dissabte, d’un home acusat de resistència i atemptat a l’autoritat després d’aparcar el cotxe a la vorera

L’actuació de la Policia Local de Mataró d’aquest cap de setmana ha generat polèmica, especialment arran de la publicació d’un vídeo a les xarxes. Segons han explicat fonts coneixedores a l’ACN, des del Departament d’Interior la directora general d’Administració de Seguretat, Sònia Andolz, reclama en una carta dirigida a l’alcalde, David Bote, que s’aclareixin els detalls que han motivat l’actuació. També demana si s’ha obert algun tipus d’investigació per aclarir els fets.

L’incident va tenir lloc dissabte a al tarda després que un home estacionés el cotxe sobre la vorera al carrer Antoni Capmany. El vídeo, enregistrat per una de les persones que va presenciar l’actuació, ha generat polèmica pel tracte dels agents amb l’home. Una actuació, segons testimonis que van presenciar-la, que hauria estat desmesurada.

Segons fonts municipals, el conductor del vehicle va increpar els agents i es va negar a realitzar la prova d’alcoholèmia. La Policia Local el va detenir per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat i un altre de resistència a la seva detenció. Una segona persona va ser detinguda per intentar obstruir l’actuació policial.

La Generalitat també ha demanat explicacions a través d’una carta al tinent d’alcadia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, en aquest cas per l’actuació de la Guàrdia Urbana contra membres d’un esplai en una festa que va tenir lloc el cap de setmana al Barri Gòtic i on es van utilitzar porres i esprai pebre.