La Generalitat anuncia la reducció d’aforaments i tancament de la restauració per combatre la Covid-19

El govern ha donat a conèixer avui al migdia noves restriccions que afectaran àmbits com ara la restauració, la cultura, l'esport o el comerç

L’empitjorament de la situació epidemiològica de Catalunya ha provocat que el govern de la Generalitat hagi anunciat avui noves mesures restrictives per mirar de revertir la corba de contagis. Tal com ha afirmat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès ‘davant la certesa que la situació de la COVID-19 no millorarà’ han vist oportú posar en marxa un seguit de mesures les quals algunes són recomanables i altres obligatòries.

Pel que fa a les mesures aconsellables, Aragonès ha insistit en reduir al màxim la mobilitat, en limitar les relacions i trobades socials i en promoure el teletreball i els estudis a distància sempre i quan sigui possible.

D’altra banda, també s’han anunciat restriccions en aquells àmbits on consideren que hi ha més risc de propagació del virus. Per exemple, el sector de la restauració quedarà tancat excepte per la venda de menjar a domicili o per emportar.

A més, els comerços, mercats ambulants i activitats esportives hauran de limitar l’aforament al 30%; se suspendran congressos, convencions i fires; es tancaran sales de jocs; els serveis d’estètica exceptuant la perruqueria quedaran prohibits; i els parcs i jardins infantils no podran estar oberts més enllà de les 8 del vespre.

També quedarà reduït al 50% l’aforament d’equipaments culturals, actes religiosos i de culte i gimnasos on, a més, s’haurà de demanar cita. En l’àmbit esportiu, també s’han suspès aquelles competicions que no siguin professionals durant les dues properes setmanes.  

Totes aquestes noves restriccions entraran en vigor la nit de dijous a divendres i tindran una vigència de 15 dies.

Informa: L.Sanmiquel