La Fundació Maresme farà un cicle en jardineria per a discapacitats

Està pensat per a joves d’entre 16 i 21 anys amb algun tipus de discapacitat intel•lectual que procedeixen de l’ensenyament reglat ordinari amb fracàs escolar per la seva condició

La Fundació El Maresme treballa amb el Departament d’Educació per impartir un itinerari formatiu destinat a persones amb discapacitat. Es tracta d’un tipus de formació que té per objectiu dotar de més autonomia les persones amb discapacitat intel·lectual i que assoleixin competències professionals. Està pensat per a joves d’entre 16 i 21 anys amb algun tipus de discapacitat intel·lectual que procedeixen de l’ensenyament reglat ordinari amb fracàs escolar, per la seva condició. Es tracta d’una formació de quatre anys de durada en jardineria i cura d’animals. Així, amb aquests estudis els joves guanyen en capacitat,  es doten de recursos laborals i millora la seva ocupabilitat en l’edat adulta. Albert Vidal, director gerent de la Fundació El Maresme, ho ha dit en una entrevista a El Mirador de Mataró Ràdio. 

Precisament, aquest tipus de formació permet a la Fundació El Maresme seguir treballant en la inclusió i normalització de les persones amb discapacitat a la societat. En aquest marc, de fet, s’inclou l’acord arribat amb una empresa de Teià, Jardineria Ballesta, que tancava per jubilació del propietari i que mantindrà l’activitat gràcies a l’acord a què han arribat amb l’entitat mataronina. L’objectiu és el de continuar donant oportunitats de treball a persones amb discapacitat intel·lectual i fa créixer l’activitat de jardineria al territori.

Durant el passat 2021, l’aposta formativa de la Fundació també ha passat per Tecnocampus on en un entorn universitari, un grup de joves, s’ha format per adquirir habilitats socials i preparar-se per passar oposicions a l’administració. A dia d’avui són 210 persones que tenen un lloc de treball reconegut i remunerat al CEO de la Fundació El Maresme.