La fundació Humana recull 290 tones de roba per reciclar en mig any

De gener a juny han recollit més d’un milió de peces de roba de les quals, el 90% podrà acabar tenint una segona vida

Fotografia: tvmataró

En el primer semestre de l’any, la fundació Humana ha recollit 290 tones de roba usada a la comarca, 3 tones més del que es va recollir en el mateix període del 2021. Això equival a més d’un milió de peces de roba, el 90% de les quals podran tenir una segona vida. Aquestes xifres tot i ser positives segons Joan Carles Montes, portaveu de la fundació Humana, denoten que encara fa falta més conscienciació ambiental per part de la ciutadania.

Joan Carles Montes, portaveu fundació Humana: "Anem pel bon camí, cada cop recollim una mica més de roba usada i això és beneficiós pel planeta perquè estem evitant que tones de residus tèxtils vagin a un abocador" 

La roba que es recull gràcies als contenidors verds d’Humana, es transporten a la planta de preparació per a la reutilització situada a l’Ametlla del Vallès, al Vallès Oriental. Un cop allà, es classifica en funció de si es troba en bon estat o no. De tota la roba, gairebé un 60% acaben tenint una segona vida i es venen a la vintena de botigues que la fundació té distribuïdes a Barcelona. Un 32% de les peces recollides, acaben destinant-se al reciclatge i, per tant, s’aprofita la seva matèria primera. Només un percentatge petit acaba a l’abocador perquè es tracta de roba molt malmesa.

Joan Carles Montes, portaveu fundació Humana: "Podem donar una segona vida a 9 de cada 10 peces que classifiquem. Amb aquesta gestió obtenim recursos econòmics. Una part dels recursos es destina a finançar la pròpia activitat, a crear llocs de treball, i els beneficis es destinen de forma íntegra a projectes socials"

Des d’Humana es recull tot tipus de roba de vestir, de llar, sabates i complements. Es demana introduir-ho al contenidor en bosses tancades per evitar que es pugui embrutar-se un cop dins. A la comarca hi ha al voltant de 160 contenidors distribuïts en la via publica o en espais públic com ara supermercats, benzineres o grans magatzems.

Finalment, Joan Carles Montes destaca que a dia d’avui segons Agència de Residus de Catalunya només un 12% de la roba que reciclen els catalans acaba en mans d’un gestor autoritzat. És per això que anima a la ciutadania a prendre consciència ecològica i social per, així, millorar les xifres de recollida selectiva.

Informa: L.Sanmiquel