La Fundació El Maresme reclama un nou espai per la Llar Santa Maria

L’Emília té 85 anys i fa 40 anys que viu a la Llar Santa Maria. Amb la seva cuidadora Eloisa, aquesta setmana expliquen a tvmataró com és el seu dia a dia.

Va ser de les primeres a tenir plaça a la residència Llar Santa Maria de Mataró, gestionada per la Fundació El Maresme. L’Emília té 85 anys i, a punt de fer-ne 86, ha viscut bona part de la seva vida, 40 anys, en aquest espai del barri de l’Eixample. Aquesta setmana, ella conjuntament amb la seva cuidadora Eloisa Valero, expliquen a tvmataró com és el seu dia a dia.

Eloisa: Què fas quan t'aixeques?
Emília: Esmorzo i dino
Eloisa: Però abans ens dutxem, oi? i després? 
Emília: Després pinto. Pinto gatets i ocellets. I també canto Manolo Escobar i Julio Iglesias.

Una de les reivindicacions que fa anys que repeteixen des de la Fundació El Maresme és que necessiten un nou centre assistencial precisament dedicat a persones en edat adulta amb discapacitat intel·lectual profunda. Asseguren que és la seva carta als Reis d’Orient

Emília: Jo demano a Melcior, Gaspar i Baltasar una cartera, fulls i pintura. També hem de dir-li a l'Alcalde que volem una Llar nova més gran.
Eloisa: Una Llar nova ens cal, sí. Aquí ja no hi cabem, és molt estret i a vegades ens fem mal per falta d'espai.

El barri de l’Eixample és un barri tranquil i els permet sortir a passejar quan fa bon temps. Com altres zones de la ciutat, però, creuen que cal adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda i no només les voreres i les calçades, sinó també els espais verds o els parcs.

L’Emília cada dissabte té la visita de la Teresa i la Carmen. Amb elles, les que considera les seves amigues, surt a passejar, a comprar roba i menjar. De fet, vol celebrar el seu aniversari menjant musclos i gambes i fent una festa amb un grup musical. L’Eloisa té clar que els desitjos de l’Emília pel seu aniversari seran complerts. Recorda que les residents a la Llar Santa Maria “depenen del tot de les cuidadores” i és per això que assegura que “tot el que puguem fer per elles, ho fem”.

Informa: M.Gómez / J.Dormuà