La Fundació Iluro lliura 40.000 euros a 11 entitats socials de la ciutat

Imatge: Fundació Iluro

La Fundació Iluro ha lliurat 40mil euros dels Ajuts a Projectes d’Interès Social per l'any 2020 a 11 entitats del territori. Es tracta d’un suport econòmic que ofereix històricament aquesta fundació a entitats de les quals se’n valora la voluntat de millorar la qualitat de vida de col·lectius amb especials dificultats. La convocatòria d’aquesta any s’ha celebrat en el marc d’unes noves bases, que pretenien que les entitats que optaven a l’ajut elaboressin els seus projectes de manera detallada i s’instava a fer xarxa amb altres entitats del mateix sector. Maria Isabel Llaquet, secretaria de la Fundació Iluro i membre de la Comissió Social ha valorat positivament la participació als ajuts d’aquest any, tenint en compte que s’hi ha presentat 21 projectes. També ha assenyalat que amb les noves bases s’ha aconseguit una convocatòria “el més rodona possible”.

La qualitat i innovació de molts dels projectes presentats han permès a la Fundació Iluro identificar projectes i intervencions socials a la ciutat i a la comarca, més enllà dels projectes que reben ajuts de forma recurrent. Des de la Fundació Iluro consideren que aquesta diversitat i riquesa obre la porta apostar per projectes més petits i diversos, o aquells amb més capacitat d’establir aliances amb altres projectes i entitats.

Els col·lectius a prioritzar en el marc d’aquests ajuts són infància i família, gent gran i les persones amb discapacitat, amb trastorn mental i/o toxicomanies. Les entitats que rebran l’ajut seran: l’AAVV Rocafonda-Ciutat Jardí, Càritas, Carta per la Pau ONU, Centre de Formació i Prevenció, Centre la Volta, Espai Joäo Martí, Fundació el Maresme, Fundació Fedamar, Fundació Friends, Fundació Sant Joaquim i TARPUNA Cooperativa. 

Una altra de les diferencies de la convocatòria d'aquest any és que a partir del 2020 es lliurarà el 80 per cent de l'ajut econòmic a principi d'any i el 20 per cent restant s'entregarà al final del projecte, el que permet fer un seguiment més exhaustiu de la feina de les diferents associacions.

Informa: C.Sánchez/J.Peñaranda 

Tags: