La Fundació Hospital recull la Creu de Sant Jordi al Palau de la Generalitat

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ha rebut aquest dilluns la Creu de Sant Jordi. La Generalitat ha atorgat aquest reconeixement a l’entitat mataronina per la contribució a la salut i al benestar social comunitari, amb la perspectiva de 375 anys d’història. La Fundació va començar acollint infants orfes i, amb els anys, ha evolucionat oferint serveis diversos com l’acollida de persones en els seus últims dies de vida o convertint-se en un hospital per a adults i fins avui, que treballa com a hospital sociosanitari. Precisament, durant la crisi de la COVID-19, la Fundació ha activat programes de voluntariat i de gestió del dol per donar resposta a les necessitats del context actual. El director de la Fundació Hospital, Jordi Vilana, apunta que la Fundació Hospital treballa per consolidar el rol d’entitat innovadora.

L’alcalde i el president de la Fundació Sant Jaume i Santa Magdalena, David Bote i el director de la Fundació Hospital, Jordi Vilana, han assistit aquest dilluns a l’entrega de la Creu Sant Jordi que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat. L’alcalde ha assenyalat que la Fundació Hospital té una funció estratègica clau per la ciutat i que destaca per reforçar la millora de la cura i el tractament a les persones. A més, assegura que representa una referència al conjunt de la comarca en aquest àmbit.

La Fundació Hospital de Sant Jaume i de Santa Magdalena és un instrument estratègic per a complementar la cartera de serveis públics en coordinació amb els agents de salut i de benestar social de la ciutat i la comarca. La seva tasca es fonamenta en programes d’atenció en psicologia i logopèdia; programes de desenvolupament comunitari; formació i sensibilització.

Informa: C.Sánchez