La Fundació Hospital ofereix ajuda psicològica pel dol a les famílies afectades per la Covid-19 

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena posa en marxa durant l'estat d'alarma un servei d'atenció i suport al dol per a famílies que s'han vist afectades pel coronavirus. L'equip d'Atenció Psicosocial (EAPS), format per psicòlegs experts en l'atenció de persones en situacions de gran patiment, dona atenció personalitzada als familiars de les víctimes de la pandèmia via telefònica o a través de videoconferència. Es posa a disposició de la ciutadania l'adreça electrònica atenciodol@fundaciohospital.org per sol·licitar aquest servei gratuït.

Lluïsa Salvanyà, psicòloga de l’EAPS, explica que el dol és un procés natural inevitable, que normalment no requereix suport psicològic, però les condicions actuals dificulten la gestió emocional d’aquest procés. Una de les problemàtiques amb què es troben és la soledat que provoca el confinament i que no permet rebre suport presencial i efectiu per part de familiars i amics.

Per altra banda, explica que el fet de no poder acompanyar la persona estimada durant els seus últims dies i no poder realitzar rituals de manera conjunta per acomiadar-se pot provocar sentiments de frustració i impotència.

Des del web de la fundació Hospital es posa a disposició de professionals i famílies diversos protocols, recomanacions i recursos per afrontar la situació de dol.

Informa: J.Peñaranda