La Fundació el Maresme tindrà un nou centre de dia gràcies a un llegat solidari

Les últimes voluntats de Maria Rosa Delàs permetran acabar la reforma del centre de dia situat a l'Avinguda Gatassa

Imatge: Fundació Maresme

Per primera vegada, la Fundació el Maresme ha rebut un llegat solidari que li permetrà millorar el servei que ofereix a les persones en risc d’exclusió social. Aquestes últimes voluntats corresponen a la senyora Maria Rosa Delàs i consten de 400.000€ i un pis ubicat a la Ronda O’Donell de Mataró. Un llegat que va arribar per sorpresa a la Fundació i que va cridar doblement l’atenció ja que la senyora Delàs no havia estat vinculada a la Fundació però sí que han pogut contrastar que tenia un gran compromís amb les persones vulnerables. Així ho explica Noemí Condeminas, referent de l’àrea de suport global i vincles amb la comunitat de l’entitat.

La gran sorpresa que vam rebre és que no hi havia cap mena de vinculació directa, és a dir, que no era cap familiar de la Fundació, ni cap persona atesa... no tenia cap vincle directe. Nosaltres li donem un valor afegit molt més gran perquè significa que ens ha conegut d'una manera o altra per la nostra trajectòria o pel nostre fer entorn de Mataró, que ha valorat que valia la pena apostar en aquest projecte i no sap quant de bé ha fet.

Gràcies a aquesta donació, la Fundació el Maresme podrà accelerar les obres del nou centre de dia ubicat a l’Avinguda Gatassa, unes reformes que haguessin quedat encara un temps aturades per manca de finançament. Com a mostra d’agraïment, des de l’entitat se li ha dedicat un vídeo homenatge i, a més, la recepció d’aquestes últimes voluntats s’ha donat a conèixer coincidint amb el segon aniversari de la seva defunció.

Pel que fa als llegats solidaris, tal com detalla Noemí Condeminas ‘sempre s’han tingut en compte’ des de la Fundació. Fins ara però, no n’havien rebut mai cap. Així doncs gairebé ha coincidit l’impuls de la campanya ‘Ajuda’ns a seguir ajudant quan tu no hi siguis’ amb l’arribada del llegat de la senyora Delàs.

Si bé és cert que ja fa potser un any i mig enrere o dos, vam començar a rumiar com buscar altres formes de finançament i vam veure que hi havia moltes entitats que ja estaven fent promoció dels llegats solidaris. I vam començar amb aquesta campanya i casualment, pràcticament van venir en paral·lel. Sí que d'alguna manera li hem donat ara molta més força perquè clar, no és el mateix començar de 0 que començar amb un llegat i de la importància del que ens ha arribat de la mà de la Maria Rosa Delàs.

Finalment, des de la Fundació expliquen que amb aquesta iniciativa no és pretén  que les persones deixin de pensar en els seus familiars a l'hora de deixar escrites les seves últimes voluntats, si no fer veure a la ciutadania que amb accions com les de Maria Rosa Delàs poden contribuir a millorar la situació de les generacions futures amb discapacitat intel·lectual, col·lectiu en risc d’exclusió social que atén la Fundació el Maresme.

Informa: L.Sanmiquel

Imatges: Fundació El Maresme