La Fundació El Maresme impulsa una campanya per promoure els llegats solidaris

La campanya ‘Ajuda’ns a seguir ajudant quan tu no hi siguis’ busca millorar la qualitat de vida de les generacions futures amb risc d’exclusió social

Imatge: Fundació El Maresme

La Fundació Maresme va engegar ara fa gairebé dos anys una campanya per promoure els llegats solidaris. La campanya es va anomenar ‘Ajuda’ns a seguir ajudant quan tu no hi siguis’ i convida a pensar en la Fundació el Maresme en el dia de demà. Al ser una entitat sense ànim de lucre, per tirar endavant els seus projectes destinats a acompanyar i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual han de recórrer al finançament extern. Si bé és cert que moltes persones a títol individual o empreses col·laboren al llarg de l’any amb la Fundació, amb aquesta campanya volen promoure aquestes donacions de béns a entitats o ONGs.

Però en què consisteix? Tal com explica Noemí Condeminas, referent de l’àrea de suport global i vincles amb la comunitat de la Fundació el Maresme, un llegat solidari no té les mateixes característiques que una herència.

Tot i que la campanya feia temps que estava activa, fins fa relativament poc no havien rebut mai cap llegat solidari. El primer ha estat el de la senyora Maria Rosa Delàs, una mataronina sense vincle amb la Fundació però que els hi va deixar 400.000€ i un pis ubicat a la Ronda O’Donell de la ciutat. Unes últimes voluntats que han donat visibilitat a la iniciativa i que aniran destinades a un dels molts projectes que l’entitat tenia aturats per manca de finançament.

En el cas del llegat de la senyora Delàs, els diners els permetran accelerar les obres del nou centre de dia ubicat a l’Avinguda Gatassa. Pel que fa al pis, actualment s’està estudiant quina utilitat se li podrà donar en un futur.

Informa: L.Sanmiquel