La Fundació El Maresme denuncia la manca d'ajudes i reivindica una educació inclusiva

Membres de La Fundació el Maresme s'han manifestat aquest migdia davant de l'Ajuntament per denunciar la manca d'ajudes i per implementar un nou salari mínim interprofessional i, de pas, sensibilitzar sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera, i coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, la Fundació el Maresme s’ha adherit al manifest col·lectiu de les entitats del Tercer Sector.

Entre diverses demandes, l’entitat vol reivindicar una educació inclusiva i real, trencar barreres socials i promoure un accés a la informació i fomentar la convivència. De fet, volen que s’impulsin polítiques d’ocupació, persistir en la lluita contra l’exclusió socioeconòmica i laboral de les persones amb dificultats funcionals i deixen clar que tothom mereix tenir les mateixes oportunitats.

En un comunicat, la Fundació El Maresme també afirma que la situació actual ha compromès l’atenció de 100.000 persones, 20.000 professionals i més de 400 entitats del tercer sector. Demanen compromís a la Generalitat per incrementar tarifes i garantir la qualitat d’atenció a les persones i la sostenibilitat del servei, així com les condicions laborals dels professionals.

Més enllà de la concentració, la Fundació el Maresme ha estat tot el cap de setmana i durant tot el dia d’avui en un estand al centre de la ciutat.

<div id='embed-alacarta-9412' style='width: 100%;height:100%;'></div><script src='//www.alacarta.cat/js/embed.js' data-container='embed-alacarta-9412' data-src='5c0576568a86ab3b7c06bfe2'></script>