La Fundació El Maresme aplica un ERTO a 37 dels seus treballadors

La Fundació el Maresme aplica un ERTO per poder fer front a la caiguda dels ingressos del centre especial de treball durant l’estat d’alarma. Aquesta situació afecta només al 13% de la plantilla, tot i que l’activitat del CEO ha caigut fins el 20%. El Gerent de la Fundació el Maresme, Albert Vidal, explica que només s’estan prestant els serveis que el CEO dona a empreses d’activitats essencials. Per altra banda, i malgrat la caiguda de l’activitat, bona part dels clients públics del centre especial de treball, principalment ajuntaments, i d'altres de privats han mostrat la seva voluntat de seguir pagant els serveis contractats. Aquest compromís econòmic, ajuda al centre especial de treball de la Fundació el Maresme a mantenir els llocs de treball.

Un ERTO que com explica el gerent de la Fundació el Maresme, no implicarà cap prejudici pel treballador afectat, ja que el centre complementària el 100% de la seva retribució, alhora que aquest també garantirà la totalitat de les vacances i les pagues dobles. Vidal també insisteix, en que quan acabi aquesta situació extraordinària, tots els treballadors afectats tornaran al seu lloc de treball.

Aquest ERTO afecta a 37 dels 287 treballadors que té el centre especial de treball de la Fundació el Maresme i no s’ha vinculat a cap dels 204 professionals amb discapacitat intel·lectual, que des del principi de l’Estat d’Alarma es troben a casa.

Informa: A.Gual