La Fundació Daina de l'SPAM rescata una quarantena de gossos

Antuà Blonde Barceloona

La Fundació Daina de la Societat Protectora d’Animals de Mataró denuncia l’estat de 39 gossos que han estat rescatats d’un caçador. Destaquen que es trobaven en situació d’abandonament i maltractament i alerten que aquest tipus de situacions s’intensifiquen els mesos d’estiu.

El rescat es va efectuar dissabte al Vallès Occidental, els gossos es van instal·lar al refugi de Can Moret, a l’Ametlla del Vallès, i durant tota aquesta setmana l’entitat mataronina ha vetllat pel seu benestar, donant-los suport veterinari, alimentació i atenció bàsica d’acolliment. Una operació que l’entitat valora en 12mil euros. Entre els 39 gossos rescatats hi havia dues gosses acabades de parir, 10 cadells, fractures i casos de desnutrició i deshidratació.

Aquesta entrada massiva de gossos que posa en alerta la protectora. I és que a l’estiu els abandonaments i les pèrdues d’animals s’intensifiquen. En un comunicat, denuncien que la situació és conseqüència d’una mala gestió i atenció per part dels caçadors, però també de la manca de controls per part de les institucions que en tenen competències. És per això que fan una crida a la ciutadania, tant per acollir animals, com per fer donacions de llaunes de carn i pinso. Paral·lelament, han posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma Migranodearena per cobrir el cost de l'operació.

 

Informa: L.Cera

Tags: