La Forja crea la ruta de la violència masclista i assenyala els punts crítics de la ciutat

El col·lectiu La Forja ha impulsat la ruta de la violència masclista. Un traçat de denúncia que recorre diversos punts de la ciutat on es perpetren expressions de violència masclista a diferent escala, segons expliquen els creadors. També llocs pocs segurs. Aquests dies s’han presentat alguns dels punts del recorregut, que passen pel polígon de Pla d’en Boet, passos subterranis del passeig marítims, esglésies, comerços i fins i tot l’Ajuntament. De fet, segons Júlia Renoi, membre de La Forja, el consistori és un punt que s’ha de sumar a la ruta perquè diu Renoi que les seves polítiques actuals no busquen defensar els interessos de les dones.

Coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Envers les Dones, s’ha presentat aquesta primera part del recorregut, que encara no s’ha tancat, perquè tothom qui ho vulgui pot fer aportacions. De fet, La Forja anima a participar i crear nous punts al mapa per fer visibles els llocs on hi ha hagut agressions físiques o algun tipus de violència envers les dones. La voluntat, segons Reniu, és fer visible un recorregut que defineix la realitat mataronina per acabar teixint una ciutat lliure i segura.

Aquest col·lectiu de joves, afí a la Candidatura d’Unitat Popular, ha decidit posar el focus en les diferents tipologies de violència envers les dones i no només en la violència física. Ara falta trobar el dia per caminar-lo de manera oficial, tot i que implícitament, segons explica La Forja, l’acostumem a fer cada dia. Al web rutadelmasclisme.cat es pot veure el recorregut i ampliar-lo.

Informa: M.Rodríguez