La Fiscalia investiga la residència de l'Avinguda Gatassa

coronavirus
Fotografia: Mataró Audiovisual

La Fiscalia d'Àrea de Mataró-Arenys de Mar ha obert una investigació penal a la residència de gent gran de l'Avinguda Gatassa, segons ha pogut saber Mataró Audiovisual. Les diligències d'investigació s'han iniciat arran de la situació produïda ara fa un mes, quan hi va haver 21 defuncions per Covid-19 i més de la meitat dels residents van donar positiu per coronavirus després de les proves que es van fer en aquest centre gestionat per la Generalitat.

De fet, a mitjans d'aquest mes de maig l'Associació de Veïns de Cerdanyola va sol·licitar a la Fiscalia d'Àrea de Mataró-Arenys que engegués una investigació per esclarir el que havia succeït al centre geriàtric. En un comunicat publicat per xarxes socials, l'associació explicava que la denúncia es basava en les "suposades males pràctiques" en la gestió diària del centre que hauria provocat, segons els veïns, una "gran quantitat de contagis que han generat innumerables defuncions de residents".

Aquesta és una de les onze noves investigacions que Fiscalia ha iniciat arreu de l'estat espanyol aquesta última setmana. A Catalunya, a més de Mataró, se n'ha obert una a Granollers. Al Maresme la Fiscalia també té obertes diligències d'investigació a la residència de Ca n'Amell a Premià de Mar i la de Sant Cebrià a Tiana. En total, a tot Espanya la Fiscalia investiga més de 170 residències.

 

Informa: S.Ruiz