La Fiscalia i la Generalitat demanen tres anys de presó en el cas de l'homòfob de Mataró

Tres anys de presó és el que demana la Fiscalia d’Odi de Barcelona pel mataroní acusat de realitzar amenaces en contra el col·lectiu LGTBI i feministes a través de les xarxes socials. El fiscal considera constitutiu de delicte els diversos vídeos que va penjar a Youtube i els comentaris que va realitzar a través de Twitter i Facebook en què cridava a realitzar un gran atac en contra d’aquests dos col·lectius. El ministeri fiscal també demana una inhabilitació per vuit anys per exercir qualsevol professió educativa, esportiva i de lleure, una multa de 3.000 euros i decomissar-ne la pistola amb la que apareixia als vídeos. El Fiscal també demana el tancament definitiu (fins ara era cautelar) els seus perfils a les xarxes socials i pàgina web. A més, se sol·licita a les empreses de telecomunicacions que impedeixin l’accés des de l’Estat espanyol a tot el material difós. La Generalitat, a instància de la Direcció General d’Igualtat de Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha comparegut per primer cop com acusació popular en aquest cas i sol·licita el mateix que la Fiscalia. La Direcció General d’Igualtat ha manifestat la seva satisfacció per la resolució del cas i destaca la necessitat de l’acció denúncia per part de la ciutadania per tal d’eradicar qualsevol vulneració de les persones LGBTI.

Recordem que l’agost del 2016, José Miguel Camargo va ser detingut per la Policia Nacional per llençar missatges contra el col•lectiu homosexual i amenaçar amb una gran matança. Fins aquell moment havia penjat 31 vídeos al seu canal de Youtube. Després d’haver estat posat en llibertat a principis del mes de setembre del 2016 va tornar a penjar vídeos on se’n reia de la detenció i tornava a llençar amenaces.

Tant l’Ajuntament com la Generalitat es van personar com acusació popular en el cas que instrueix el jutjat número 2 de Mataró.

Informa: S.Ruiz