La Fira Mataró Tren es consolida en la seva 14a edició

La 14a edició de la Fira Mataró Tren arriba aquest cap de setmana com a una cita imprescindible per als amants del món ferroviari. La decisió de l’Ajuntament de canviar la ubicació de la fira de la Plaça Santa Anna al TecnoCampus ha ajudat a consolidar-la.  Aquest recinte- més gran i amb més espai a sota cobert –ha permès incrementar el volum de maquetes que s’hi exhibiran en 80%.

Des de fa uns anys, l’Ajuntament veu la fira Mataró Tren com a una oportunitat per promocionar la ciutat. L’any passat, van visitar la fira unes 5.000 persones, una xifra que demostra que l’afició pels trens no es limita a un grup reduït de Mataró o del Maresme. Tant és així que aquest any la fira acollirà la primera Trobada Internacional Mòduls Júnior de modelisme ferroviari, on joves de 30 agrupacions franceses i tres d’alemanyes podran intercanviar coneixements.  

A més de l’exhibició de maquetes – amb una zona de 900 metres quadrats-, la fira inclou aquest any conferències, activitats per a tota la família, com conta contes o manualitats; i tres exposicions: una de trens de joguina antics; una altra de fanals ferroviaris i una més centrada en el 170è aniversari de la línia Mataró-Barcelona, amb fotografies antigues i actuals.  

Per facilitar l’accés a la fira, hi haurà un trenet entre la Plaça Santa Anna  i el TecnoCampus i un autobús llançadora que sortirà des de l’estació de Renfe. Per als de fora de Mataró, qui vingui amb Rodalies Renfe podrà obtenir un descompte del 30% en el bitllet de tren a través del web visitmataró.

 

Informa: B.Doñate