La Fira Ferroviària Mataró Tren es trasllada al TecnoCampus

La fira Mataró Tren creix i es trasllada al Tecnocampus per consolidar-se com a esdeveniment de referència en l'àmbit ferroviari. D'aquesta manera, la fira Mataró Tren farà un canvi de rumb coincidint amb la celebració de la 13a edició, que tindrà lloc els propers 28 i 29 d’octubre. La voluntat és posicionar el certamen com a referent de les fires d’aquest àmbit i consolidar la ciutat com un centre d’intercanvi de coneixements i experiències per a les entitats i grups ferroviaris. Tot coincidint amb el 169è aniversari del primer ferrocarril de la península ibèrica.

Una de les novetats més destacades d’enguany serà el canvi d’emplaçament de la fira, que es traslladarà de la plaça de Santa Anna al TecnoCampus. Aquest canvi d’ubicació permetrà ampliar les dimensions de l’esdeveniment, unificar en un únic espai les diferents propostes i donar cabuda a noves activitats com xerrades o bé, conferències, exposicions comercials, i projeccions de pel·lícules, segons ha explicat a regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno.

Per aconseguir convertir la fira en un referent, s’ha promogut la creació d’un Consell Assessor format per diversos professionals coneixedors del sector, membres de les entitats més representatives de l’àmbit de l’oci ferroviari català: Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, Cercle Històric Miquel Biada, Grup Ferroviari Mataró, Expotren Lleida, Marklin, Tecnocampus i Ajuntament de Mataró.

Per facilitar l'accés a la fira, s'ha fet un conveni amb Renfe, per tal de que les persones entrin al web de Renfe, inscriure's, i descarregar uns bitllets que es podran bescanviar a l'estació. Des de l'estació es comptarà amb un Bus llançadora que arribarà fins al TecnoCampus. D'altra banda, sortiran dos trens des de la plaça Santa Anna que permetrà connectar la ciutat amb el recinte del TecnoCampus.

Amb les entrades es fa un 2x1 i, a més, de visitar la fira del Tren ens permetrà visitar el museu de joguines i participar en altres museus.

 

Informa Mar Mir.