La Fira de l'Arbre estrena organització en la seva 42ª edició

L'Associació d'Amics de les Plantes passa el relleu a la nova Associació Sempervirens en l'organització de la Fira de l'Arbre. L'Associació d'Amics de les Plantes havia promogut el certamen des del 1979 i deixa d'organitzar-lo per manca de relleu dins la pròpia entitat. Aquest dilluns al matí s'ha fet oficial el traspàs de l'organització de la Fira de l'Arbre en un acte que ha tingut lloc al Parc Central.  La propera edició del certamen, que se celebrarà els propers 7 i 8 de març, passarà a anomenar-se "Fira de l'Arbre i el Medi Ambient" i incorporarà algunes novetats. D'entrada, els diferents expositors es redistribuiran per sectors i s'incorporaran food tracks ecològics i sostenibles. Es potenciarà la tasca divulgativa amb xerrades a escoles. També es crea un premi que reconeixerà la feina ambiental feta per agents del territori. Precisament, una de les voluntats de la nova organització és potenciar el factor mediambiental de la Fira, que aquest any arribarà la seva 42ena edició. 

Després de 41 anys al capdavant de l'organització de la "Fira de l'Arbre i la Natura", l'Associació d'Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme tanca etapa com a organitzadors del certamen. De tota manera, la voluntat de l'entitat és continuar vinculada en aquest procés i prestar tota l'ajuda necessària a l'entitat entrant. També han aprofitat per agrair el suport de l'Ajuntament al llarg dels anys que s'han fet càrrec de fer realitat la Fira de l'Arbre.

El traspàs l’han oficialitzat els responsables de les dues associacions i la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, que ha agraït la feina que han fet aquests 41 anys des de l'Associació d'Amics de les Plantes. A més, ha estès la mà a la nova entitat, Sempervirens, per continuar treballant plegats de cara a futures edicions. La Fira de l'Arbre se celebra a Mataró des del 1979 i ofereix productes d'agricultura i floricultura, a més d'artesania i alimentació. En l'edició del 2019 va aplegar 180 expositors i va acollir prop de 80.000 visitants.

Informa: C.Sánchez