La fi de la mascareta no suposa més casos de Covid als CAP de Mataró

La majoria de malalts de coronavirus que han atès el darrer mes al CAP Ronda Prim tenien símptomes molt lleus, similars als del refredat comú

Ja fa pràcticament un mes que la mascareta no és obligatòria als interiors per evitar el contagi de la Covid- 10. Però els centres d’atenció primària de Mataró no han registrat un increment de casos de coronavirus des d’aleshores. 

És el cas del CAP de la Ronda Prim, al barri de Peramàs, on continuen rebent pacients amb Covid, però la majoria són casos molt lleus. Els pacients que atenen arriben al CAP amb mal de cap, marejos i de vegades febre i, un cop atesos, passen la malaltia com si es tractés d’una grip o d’un refredat comú.

Amb tot, els professionals sanitaris mantenen l’alerta si els malalts estan en situació de vulnerabilitat o si es troben en contacte amb persones vulnerables, tal i com ha explicat Joan Pau Golf, metge de família i adjunt a la direcció CAP Ronda Prim. 

Des del centre, expliquen també que ara mateix ja no estan sobrepassats per la pandèmia com abans; que treballen amb normalitat i  que estan reactivant tot allò que estava aturat, un fet que resulta molt positiu per als pacients.  

El que també és positiu és el balanç que fan d’aquests dos últims anys lluitant contra la Covid-19. Des del CAP Ronda Prim, asseguren que han viscut ha estat una lliçó i que ho tenen tot a punt per si cal fer front a una nova pandèmia. 

Informa: B. Doñate i C.Salad