La Feixa aconsegueix els 120 socis que li calien per tirar endavant el projecte

Els impulsors del primer supermercat cooperatiu de Mataró havien de presentar el seu projecte, La Feixa, el dissabte 14 de març però ja no hi van ser a temps. L’arribada de la crisi del coronavirus va semblar que frenava la iniciativa però ni l’estat d’alarma, ni la Covid-19, han aconseguit impedir que aquest futur supermercat creixi, i de valent. La presentació oficial finalment ha estat per xarxes socials, una plataforma que els ha servit també per aconseguir, de moment, els 120 socis que necessitaven per tirar endavant el supermercat. Ara, però, falta el finançament. Per arrencar La Feixa cal un mínim de 76 mil euros per assegurar-ne la viabilitat i els costos com l’adequació de l’espai, la compra de mobiliari o l’obtenció dels productes d’estoc. El que tenen molt clar però, és que tot el projecte es finançarà al marge del sistema financer convencional i ho tiraran endavant amb avals mancomunats i títols participatius.

Segons els seus socis, un dels avantatges principals de formar part d’un supermercat cooperatiu com el que plantegen, és que són ells mateixos els qui decideixen quins productes s’hi podran comprar i quins no, com els volen i els motius pels quals decideixen tenir-los. Tenen molt clar que aposten per productes de proximitat, ecològics i afavorint els petits productors.

Després de fer una enquesta als socis i preguntar en quina zona els agradaria situar el supermercat, els fundadors de la iniciativa ha anunciat que ja tindrien emparaulat un espai on instal·lar-se entre el centre de la ciutat i el barri de l’Havana.

Informa: M.Gómez / P.Andreu