La Federació d'Activitats Subaquàtiques cataloga la biodiversitat marina

El projecte està subvencionat per la Fundació Iluro i Caixabak i compta amb la col·laboració del NEM i l'SPAS. La biòloga Mireia Montasell diu a l'Entrevista que 'hem fet 4.500 fotos i catalogat 458 espècies. Però n'hi ha moltes més'.

Una de les fotografies que formen part del Catàleg de la Biodiversitat Marina de Mataró
Una de les fotografies que formen part del Catàleg de la Biodiversitat Marina de Mataró

La Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques està realitzant el Catàleg de la Biodiversitat Marina de Mataró. El projecte, subvencionat per la Fundació Iluro i CaixBank, amb la col·laboració de l’SPAS i el NEM, busca fotografiar i documentar la riquesa de flora i fauna del fons marí mataroní. Diversos voluntaris han participat en nou sortides d’immersió subaquàtica i han realitzat prop de 4.500 fotografies.

MIREIA MONTASELL, biòloga marina

En aquestes nou sortides hi han participat més de 50 voluntaris. Portem unes 130 hores d’observació i unes 4.500 fotografies revisades. Han sortit 458 espècies. Però sabem que n’hi ha moltíssimes més.

Gràcies a la col·laboració amb el NEM, una selecció d’aquestes fotografies s’exposen en aparadors de comerços mataronins per tal d’apropar la biodiversitat marina a la ciutadania.

MIREIA MONTASELL

Hem creat un itinerari de biodiversitat a través dels aparadors dels negocis que hi participen. A dia d’avui hi ha 22 negocis participants amb 24 fotografies. El que pretenem amb aquestes fotografies és ensenyar el que hi ha i donar valor a les espècies de Mataró i també donar valor i agraïment als voluntaris del projecte.

La biòloga marina Mireia Montasell forma part del Departament de Medi Ambient de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques i ha explicat el projecte a l’Entrevista de Mataró Ràdio en el marc del Dia Mundial dels Mars i els Oceans.