La família Jubany demana la imputació de tres sospitosos

El febrer del 2022 prescriu el cas si no hi ha evolucions de la investigació. La família critica el procés policial i judicial dut a terme fins ara

La família Jubany demanarà la imputació de 3 sospitosos que, el febrer de 2022, veuran com el cas de la mort de l'Helena preescriurà per als no investigats, després dels 20 anys transcorreguts des dels fets, si res no canvia.

No ens perdonaríem mai que no s'hagi fet tot el possible per resoldre el crim de l'Helena Jubany. El que demanem és que s'hi dediquin tots els mitjans possibles en els 3 propers mesos abans que prescrigui el cas.

L’advocat gironí Benet Salellas denuncia que la Policia Nacional no ha fet una investigació global de l’assassinat d’Helena Jubany, des de la reobertura del cas al juliol de l’any passat.

Evitar que el delicte prescrigui i que més enllà del 2022 hi hagi una investigació que acabi amb un Judici Oral que aclareix-hi la situació de l'assassinat de l'Helena i eviti un procés d'impunitat que s'ha allargat tots aquests anys.

Jubany va morir a Sabadell el 2 de desembre de 2001, pel que la setmana vinent prescriuria, sinó fos perquè amb el confinament se l’hi ha afegit 80 dies més. És per això que la família, a través de Salellas, ha demanat que es creï una unitat combinada d’investigació entre la Policia Nacional i Mossos d’Esquadra, després de la negativa reiterada a què el cos català agafi la investigació. Asseguren que tenen indicis clars de la implicació de fins a quatre persones, una ja havia estat imputada, però demanen la imputació de les altres tres, fet que permetria posar el comptador de la prescripció a zero.