La família de l'Helena Jubany sol·licita la reobertura de la causa amb noves proves i testimonis

Imatges cedides per la família Jubany

La família Jubany sol·licita als jutjats que es reobri el cas de l’Helena. Aquest dimarts han presentat als jutjats de Sabadell noves proves, indicis i testimonis que qüestionarien les coartades d’un dels principals sospitosos i encausats. Recordem que la mataronina Helena Jubany va ser trobada morta a Sabadell el desembre del 2001. Quatre anys més tard, el 2005, el jutge va arxivar el cas sense aclarir l'autoria del crim i la família sempre ha denunciat que la instrucció va estar farcida d'errors. El germà de l’Helena Jubany, Joan Jubany, explica que després d’una llarga travessa del desert “s’ha trencat el silenci i que molta gent de Sabadell ha perdut la por i ha empatitzat amb la família” per facilitar nous indicis.

El 5 de juny l’advocat de la família Jubany, Benet Salellas, ja va presentar al Jutjat número 2 de Sabadell l’escrit de petició de reobertura de la causa. Salellas ha explicat que l’escrit presentat per sol·licitar la reobertura del cas no intenta “fer una reinterpretació de la investigació, sinó aportar nous elements de què el jutjat no disposava” i ha detallat que “els nous elements de prova aportats qüestionen d’arrel les declaracions de la investigació i enderroquen les coartades dels principals sospitosos”. Joan Jubany ha detallat que en aquesta sol·licitud es constata que queden molts fils del cas encara per estirar. 

Des de Manifest Sabadellenc, el grup que ha encapçalat, juntament amb la família, l’obertura del cas, asseguren que “no podien entendre que un feminicidi de fa 20 anys continués impune”. Ara serà el jutge qui haurà de decidir si accepta aquestes noves proves i reobre el cas.

Informa: C.Sánchez