La falta de menjar torna a portar els senglars al nucli urbà de Mataró

Senglars adults i cadells a la glorieta de Can Quirze. Foto: C.S.

Fins a una quinzena de porcs senglars s’han deixat veure durant aquest cap de setmana a la zona de Can Quirze. Són dos exemplars d’animal adult i tretze cadells de diferents edats que haurien baixat de la zona forestal a la recerca de menjar. De fet, els animals s’han estat alimentant a la glorieta que hi ha a l’entrada de la urbanització, una zona en la que en els darrers dies s’ha tallat la vegetació i ha deixat al descobert una zona que serveix per a alimentació d’aquests animals. Aquesta no és la primera vegada que els senglars baixen fins a un terreny tant a prop del nucli urbà. De fet, en diverses ocasions s’han vist altres exemplars sols que han baixat a la ciutat en busca de menjar.

Segons fonts municipals, que els senglars baixin del bosc està provocant alguns problemes amb la zona agrícola i ja en són diversos els pagesos que han presentat queixes pels danys que aquests animals causen a les seves explotacions agrícoles. En aquest sentit, l’Ajuntament està estudiant quines són les accions que es poden dur a terme, tenint en compte l’assiduïtat amb la que els senglars surten del bosc per buscar aliment.

Ahir a la tarda, una patrulla de la Policia Local vetllava l’entrada nord de l’autopista C32 per evitar que algun dels animals accedís a la via ràpida, amb el consegüent perill per a la seguretat del trànsit.

Informa: Cristina Salad