La FAGEM i ACCIÓ expliquen les afectacions que podria tenir el Brexit al Maresme

La FAGEM i ACCIÓ, l’Agència de Competitivitat d’Empresa de la Generalitat, han organitzat aquest matí una jornada per explicar les afectacions que pot produir el Brexit a les empreses de Mataró i el Maresme. Problemes diversos com la logística, restriccions en la lliure circulació de persones o dificultats en les importacions i exportacions a causa de les duanes i dels nous aranzels que es crearan. Unes dificultats que poden ser més greus si el Brexit es produeix sense acord entre el Parlament britànic i la Unió Europea. La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, creu que el Maresme no serà de les comarques més afectades, però sí que genera inquietud entre els empresaris de Mataró i el Maresme. És per això que també s’han explicat eines que posa a disposició ACCIÓ per afrontar el Brexit.

Amb l’objectiu d’ajudar a les empreses, Alba Lara, gestora de l’Oficina Tècnica de Barrera a la Internacionalització d’ACCIÓ i ponent de la jornada, explica que han creat la Finestra Brexit per assessorar el teixit empresarial per contenir els problemes que se’n pugui derivar. Ho fa a través de quatre serveis: el Termòmetre Brèxit, un formulari que genera un informe detallat per a cada empresa; assessorament personalitzat i gratuït; el Brexit Desk, que respon dubtes concrets; i el suport de les oficines d’ACCIÓ, principalment la de Londres, que ajuda a trobar nous socis comercials al Regne Unit.

Durant la jornada també ha intervingut Clàudia Danesi, gerent d’Oficines Tècniques d’Internacionalització d’ACCIÓ que ha analitzat els escenaris actuals i de futur del Brexit.

S.Ruiz / A.Durán