La Discoteca Johnny’s, més de mig segle fent ballar el Maresme

La discoteca més antiga de Catalunya es va fundar el 1969 a Arenys de Mar. El local ha mantingut l’activitat des d’aleshores i només ha tancat per la pandèmia

A Arenys de Mar hi ha la discoteca més antiga de Catalunya. Es tracta de la Discoteca Johnny’s, un local que va obrir el 1969 i que a dia d’avui és un tot referent de l’oci nocturn. La discoteca va celebrar el seu 50è aniversari fa tres anys amb una gran festa, just abans que la pandèmia l’obligués a tancar per primera vegada en la seva història. El local va poder reobrir l’octubre passat.  

Josep Maria Vallbona va fundar Johnny’s el 14 de maig del 1969 a Arenys de Mar. Havia viatjat sol per Europa i va voler obrir una discoteca al seu poble com les que havia vist sobretot a Londres. En concret, es va inspirar en les boîtes, unes sales de festes amb sofàs, miralls i llums psicodèliques. Pel que fa al nom, la va anomenar Johnny’s perquè així és com el coneixien a l’estranger.

Johnny’s es va convertir aviat en un dels locals de moda del Maresme. Durant aquest anys, ha fet alguns canvis, però n’ha mantingut l’essència, prioritzant l’aposta per bona música. A l’actualitat, hi atreu gent de totes les edats i té una llista de clients famosos que inclou noms com el de l’humorista Eugenio, el músic Rudy Ventura, el periodista Xavier Sardà o l’actor Pep Munné. 

La discoteca Johnny’s va celebrar 50 anys de vida el 2019 i un any després va haver de tancar les portes per les restriccions per la Covid-19. La pandèmia va afectar el local a nivell econòmic i personal. Ara està gestionat per Marcel Vallbona, fill del fundador, després que aquest morís, precisament, de coronavirus. La seva intenció és que Johnny’s continuï sent de la família. 

Informa: B. Doñate